אם אתה צריך לעקור שיני בינה, ייתכן שאתה מרגיש עצבני וחרדה.
אבל אל תדאג! ישנם כמה דברים שיכולים לעזור לך להרגיש יותר בנוח במהלך ההליך.
שיני בינה הן קבוצת השיניים הטוחנות השלישית שרוב האנשים מפתחים במהלך שנות העשרה המאוחרות או תחילת שנות העשרים לחייהם. שיני בינה עלולות לגרום לבעיות רבות כמו חורים בשיניים אחרות, פגיעה בעצם הלסת ומחלות חניכיים. על מנת לבצע עקירת שן בינה מוצלחת עם מינימום כאב, חשוב לבצע את ההליך הזה על ידי רופא שיניים מוסמך. רופא השיניים יצטרך להקהות את הפה עם חומר הרדמה לפני הסרת השן.
שן בינה היא שן שהגיעה מאוחר, בדרך כלל כאשר אדם בשנות העשרים לחייו.
שיני בינה הן השיניים האחרונות שנכנסות לפה, ולכן לרוב אין להן מספיק מקום לצמוח. כאשר זה קורה, שיני בינה עלולות להיפגע ולגרום לבעיות כמו כאב וזיהום. הצעד הראשון להצלחה בעקירת שיני בינה במינימום כאב הוא התייעצות עם כירורג פה או רופא שיניים האם אתה צריך להסיר את שיני הבינה שלך. אם אתה צריך להסיר אותם, רופא השיניים שלך ייתן לך אנטיביוטיקה לפני ההליך ותרופות קהות במהלך ההליך. רופא השיניים שלך גם יוודא שאין בעיות בריאותיות אחרות שעלולות לסבך את ההליך לפני שיתחילו להסיר את שיני הבינה שלך.
עקירת שן בינה היא הליך דנטלי שנעשה להסרת שיני בינה. ניתן לעשות זאת בשתי דרכים: 1) עקירה פתוחה: בשיטה זו מבצע המנתח חתך ומסיר את השן. 2) עקירה סגורה: בשיטה זו, המנתח משתמש במכשיר להוצאת השן מבלי לבצע חתך כלשהו. בחירת טכניקת העקירה תלויה בגורמים רבים כגון מיקום שן הבינה, חומרת התסמינים וגיל המטופל.
עקירת שן בינה היא הליך דנטלי נפוץ.
זה נעשה בדרך כלל כדי להסיר שיני בינה שלא יצאו מהחניכיים, או שיצאו אך נפגעו ולא ניתן להסירן במלואן באמצעות צחצוח וחוט דנטלי. לרוב נותנים למטופל חומר הרדמה מקומית, המקהה את האזור סביב השן. ניתן להסיר את השן דרך חתך קטן בחניכיים או על ידי שבירתה לחתיכות עם מלקחיים או אזמלים. חלק מהסיכונים הקשורים לעקירות שיני בינה הם: זיהום, שקע יבש (מצב כואב שבו לא נוצר קריש דם), ונזק עצבי לשיניים או לרקמות הסמוכות.
שיני בינה הן הסוג הנפוץ ביותר של טוחנות שלישית. הם יכולים לגרום הרבה כאב ואי נוחות לאנשים שיש להם אותם. עקירת שיני בינה היא לא חוויה נעימה, אבל היא גם לא חייבת להיות מייסרת. על מנת למזער את הכאב הקשור לעקירת שן בינה, בצע את השלבים הבאים: – השתמשו בחפיסות קרח וקחו איבופרופן מראש – לצרוך ארוחה קלה לפני כן – קח משכך כאבים ללא מרשם לפני הניתוח – שתו הרבה מים לאחר הניתוח