סתימה היא סוג של שיקום שיניים המשמש למילוי השן ושיקום התפקוד והמראה שלה.
מילוי עשוי בדרך כלל מחומר כמו אמלגם, פורצלן, שרף מרוכב או זהב. בחירת החומר תלויה בגורמים שונים לרבות עלות, מיקום בפה, חוזק נדרש, שיקולים אסתטיים ומאפיינים נוספים. ניתן לבצע סתימה כדי לתקן שן סדוקה או כדי למנוע נזק נוסף להתרחש. ניתן לעשות זאת גם אם יש כאבים עקב שיניים רגישות או אם יש חורים בשן שזקוקים לטיפול.
סתימה היא הליך דנטלי המשמש למילוי הרווח בשן שנגרם עקב עששת או פציעה. רופא השיניים יסיר את העששת ולאחר מכן יצור חלל בשן. לאחר מכן הם ימלאו אותו בחומר דנטלי, שיכול להיות אמלגם, שרף מרוכב, צמנט יונומר זכוכית או פורצלן.
זהו סוג של עבודת שיניים המחליפה שן שאבדה עקב עששת, פציעה או סיבה אחרת.
רופא השיניים יקהה תחילה את האזור סביב השן עם חומר הרדמה ולאחר מכן ישתמש בכלי שיניים כדי לחתוך את החלקים הפגועים של השיניים שלך. לאחר מכן, הם יבנו שן מזויפת בפה שלך על ידי הנחת עמודי מתכת לתוך החורים בעצם הלסת שלך וחיבור שיניים מלאכותיות לעמודים אלו בעזרת אבזמי מתכת. לבסוף, הם ישימו כתר על השן המלאכותית כדי להגן עליה מפני נזק עתידי.
רפואת שיניים היא תחום שראה התפתחות רבה בשנים האחרונות. עם כניסתן של טכנולוגיות חדשות, רופאי שיניים מסוגלים לספק טיפול מקיף יותר למטופליהם. אחת הטכנולוגיות הפופולריות והנפוצות ביותר היא הדפסה תלת מימדית. זוהי טכניקת ייצור תוסף המשתמשת בתכנון בעזרת מחשב כדי ליצור אובייקטים ממודלים דיגיטליים.
סתימה היא חומר המשמש לתיקון נזקי שיניים.
סתימות עשויות בדרך כלל מסוג פלסטיק הנקרא שרף מרוכב. הסיבה השכיחה ביותר לביצוע מילוי היא ריקבון, שעלול להיגרם על ידי חיידקים בפה. סוג זה של ריקבון מתרחש כאשר רובד – סרט דביק המורכב מחיידקים, חלקיקי מזון ורוק – מצטבר על פני השן ואוכל את האמייל, מותיר אותה נקבובי וחלש. הסיבות הנוספות לסתימה הן סדקים בשיניים או כאשר השיניים נפגעו מטראומה או תאונה. ניתן להשתמש בסתימות גם כדי לכסות אזורים רקובים על שיניים טוחנות שבהן אין חורים טבעיים אך בהם חל בלאי מסוים על פני השן כתוצאה מלעיסת מזון או חריקת שיניים בלילה.
שתלים דנטליים משמשים להחלפת שיניים חסרות. מדובר בטיפול שניתן לבצע ביום אחד, והוא כולל הנחת שורש שן מלאכותי לתוך עצם הלסת. שתלים חזקים בדיוק כמו שיניים טבעיות ויכולים להחזיק מעמד שנים. ישנם שני סוגים של שתלים דנטליים: שתלים אנדוסטאליים ושתלים תת-פריוסטאליים. שתלים אנדוסטאליים מוחדרים בניתוח לתוך עצם הלסת, בעוד שתלים תת-פריוסטאליים ממוקמים בניתוח מעל החלק העליון של עצם הלסת. רופא השיניים יכין תחילה את הפה שלך על ידי הסרת כל עששת מהשיניים והחניכיים שלך לפני החדרת סתימה או שתל. לאחר מכן הם יעשו חתך בחניכיים או בלחי הפנימית שלך כדי להחדיר מכשיר קטן בצורת בורג טיטניום הנקרא אבוטמנט